uitrolbord

Uitrol bord

Tijdens mijn ritjes door het land valt het mij op dat uitrollen vaak lastig te timen is. Elke kruising, bocht of rotonde is weer anders en vereist een ander moment van ‘gas los’. Op mijn vaste routes weet ik bij welk paaltje ik de voet van het pedaal moet halen om optimaal en comfortabel die rotonde in te gaan. Op onbekende wegen daar en tegen, moet ik vaak in de ankers of kreeg ik ruzie, knipperende lichten, met de ‘auto achter mij’ omdat ik te vroeg ben begonnen met uitrollen.

Hierdoor kreeg ik het idee om wegen met rotondes te voorzien van uitrolborden. Daarmee kan het aantal remacties enorm worden verlaagd. Dit levert een besparing op het brandstofverbruik en dus gunstig voor milieu en portemonnee.

Lees hier het hele artikel en de calculatie.

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.