het is de toon die de muziek maakt

Smile while you dial :)

Elke zin staat en valt met de toon die je aanslaat. Dat is van toepassing bij het aanspreken van je huisgenoten, de mensen op straat, de caissières en je collega’s. Alles staat en valt met de toon. Ja, natuurlijk kan ik mij verschuilen achter mijn monotone, lage stemgeluid maar als verkoper kom ik daar niet ver mee. Vrolijk telefoneren is heel gemakkelijk.

Je hoort het meteen. Een toon kan vriendelijkheid, vrolijkheid en energie uitstralen. Ik moet voor mijn ‘werk’ regelmatig bellen en op de een of andere manier slaag ik er via de telefoon altijd goed in om een energieke luchtige toon te voeren.

Vrolijk telefoneren

De stagiaires die ik een werkplek bied moeten ook veel telefoneren. Als je de hele dag moet bellen dan valt dat niet altijd mee maar het wordt pas echt een beproeving als je de verkeerde toon inzet. Dus .. smile while you dial.

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.