Cold Canvass Calling

Vandaag ben ik telefonisch de markt aan het verkennen; Cold Canvass Calling, ooit geleerd van Robert Vlekke.

Oké, bellen is niet eenvoudig maar elk belletje brengt me dichter bij mijn doel en als ik in vorm ben dan is het best leuk. Vaak bel ik met een grote glimlach.

Het grootste probleem anno 2020 is bereikbaarheid. Als ik vraag naar een bepaald persoon bij het bellen via het algemene nummer – bij canvas calling heb je geen directe nummers beschikbaar – dan krijg ik hem of haar slechts 2 op 10 keer aan de lijn. Een eerste instantie vraag ik me dan af wat ik kan veranderen maar heel vaak is het gewoon niet anders. Mijn doelgroep, event- en marketingmanagers en directie, is vaak ‘in overleg’, ‘druk’ of toch gewoon ‘extern’.

Toch vind ik de telefoon een leuk medium. Ik krijg altijd wel informatie uit een gesprek. Het is gewoon een kwestie van doen, je rap verbeteren en je tone of voice optimaliseren.

Bel jij wel eens koud?

cold canvass calling

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.