feierabend vieravond

Mag ik iets stelen?

Mag ik iets stelen van onze Oosterburen?

Dan wil ik een woord stelen: Feierabend. Gisteren kreeg ik van Nimish het bericht dat hij zijn final thesis had ingediend samen met Akarsh. Beide jongens wonen in mijn appartement. Ons samen zijn nadert het eind en hij wil binnenkort samen eten om de afsluiting van deze lange reis te vieren. Omdat ik een hekel heb aan voor-uit-plannen, al is het maar een dag, pak ik door; ja, natuurlijk, vanavond, Bier und Bratwurst, nu ik toch in het Duits bezig ben.

Nimish, Rahul Joseph, Akarsh, always with me! Thank you, my Friends, you’re wonderful. Kick ass, grab life.

We maken er een mooie avond van, fusion cooking optima forma. Als het helemaal donker is en alleen haard en fakkel nog licht geven komt ook Luca bij ons zitten en komen de verhalen.
Omdat ik vroeg uit de veren wil sluiten we rond middernacht af, het vuur is bijna uit en we ruimen af. In de keuken zie ik Nimish glunderen. Hij bedankt mij voor deze mooie avond samen en ik vertel hem dat ik zo elke avond wil beleven. Ik vertel hem over het Duitse Feierabend, dat we in het Nederlands geen equivalent hebben. Ik probeer hem in het Engels uit te leggen hoe het woord is opgebouwd en waarom ik het zo mooi vind. Ik geloof dat hij snapt wat ik bedoel.

Ruilhandel

Omdat ik iets steel wil ik de balans herstellen. Daarom krijgen de Duitsers ook iets terug. Het onnodige überhaubt. Ik snap überhaubt niet waarom wij dat hier zo vaak gebruiken. Ik heb inmiddels een allergie voor dat woord. Kom, we hebben uitstekende alternatieven.

Ik had net een dialoog via WhatsApp met Isabell, zus voor mij. Ik bemerk bij haar veel angst, ze is regelmatig ziek en heeft klachten. Ze vertelt over haar werk, de werkdruk, de stress, de gevolgen. Ik vraag haar of ze andere mogelijkheden ziet. Ze antwoordt: never. Extreem, heerlijk, gelijk mijn vader, gaan, tot de dood ons scheidt; schijt. Geen tijd voor het zelf. Wie ben ik om hier een mening over te uiten. En dan, opeens, het mooie Feierabend schiet door mijn hoofd.

Ben jij in staat om Feierabend toe te passen, het moment vieren na een dagje zwoegen?

NS
Vieravond, dat klinkt toch OK, zoals ik het nu voor het eerst uitschrijf. Ik denk dat het kan; vieravond. Ook de gematigde alliteratie voelt goed.

NS2
Mag ik iets stelen van onze Oosterburen? Nee, dat hoeft dus niet. Ik neem iets en geeft iets anders terug. Zo, dat lucht op.

NS3
Zo, en nu besteed ik tijd aan een SEO tekst en Militaria Collective en dan is het: vieravond!

NS4
Ha, Feuerabend :)

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.