L’Isola delle Rose

Ik word altijd super vrolijk van bijzondere denkers; mensen die zich niet graag de wet laten voorlezen en zelf proberen uit te vinden wat goed is. Zo ook Giorgio Rosa die probeert een eigen staat – L’Isola delle Rose – te stichten op het door hem gebouwde eiland net buiten de territoriale grenzen van Italië.

Niet omdat het een bijzonder spannende film is met verrassende plotwendingen of visuele hoogstandjes maar enkel en alleen ter inspiratie, tot durven en doen. In ieder geval proberen, je eigen ideeën te verkondigen en tot leven brengen.
Voor mij extra speciaal omdat ik geniet van het energieniveau, de manier waarop Italianen acteren met mijn onorthodoxe vader in gedachten.

Een opleiding maakt soms meer kapot dan je lief is.

Steuermann! Laß die Wacht! van Richard Wagner’s opera The Flying Dutchman was het onofficiële volkslied. Op 11 februari 1969 wordt Rosa door mariniers van het eiland gehaald waarna ze het eiland bombarderen.

Aansluitende suggestie

Deze film sluit goed aan op het verhaal dat Joost Conijn beschrijft in zijn boek ‘Piloot van Goed en Kwaad‘. In een zelfgebouwd vliegtuig kiest Joost Conijn een route die niemand anders ooit nam. Ook Giorgio Rosa heeft gevlogen in een door hem zelf gebouwd vliegtuig. Ge-wel-dig.

Mensen die creëren, heerlijk!

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.