Op de valreep

Het is 31 december 2020. Vandaag heb ik geïnvesteerd in vijf nieuwe projecten. Yeah.

Zojuist heb ik twee domeinnamen voor een behoorlijke smak geld gekocht. Ik weet niet of ze gaan renderen maar mijn ervaring leert dat ik kan vertrouwen op mijn inzicht. Het rendement is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die we moeten stoppen in organische ‘vindbaarheid’, het aantal bestellingen dat hier uit volgt en het gemiddelde bestelbedrag. De investering in de domeinen zelf komt hoe dan ook terug, gewoon, omdat goed zijn, eenduidig beschrijvend.

1. Schoenaccessoires

De domeinnaam schoenaccessoires.nl heb ik gekocht voor Luca. Luca is zoon voor mij. Het laatste jaar is hij steeds nieuwsgieriger naar de manier waarop ik mijn geld verdien. Ik heb hem uitleg gegeven en meegenomen bij een SEO project voor een klant. Hij begint behoorlijk goed te snappen hoe Google ‘denkt’, wat de positiebepalende factoren zijn en hoe je dus jouw positie op de SERP kunt beïnvloeden.

Dinsdagmiddag komt hij beneden met het verhaal dat hij een website wil bouwen ten aanzien van schoenonderhoud. Luca is behoorlijk modebewust en met name sneakers zijn voor hem erg belangrijk. De laatste maanden speculeert hij ook met limited editions die hij overal vandaan tovert.
Nu wil hij dus zelf een website opzetten. Hij had al zoektermonderzoek gedaan via Ubersuggest. Hij wil zich echter niet alleen richten op sneakers.

Het is gaaf om te zien dat hij mijn kennis opneemt en gebruikt. Hij wil de URL schoenaccessoires.nl hebben maar die was al gereserveerd door een domeinnaamspeculant. Ik overleg met Luca en doe een bod dat nog de zelfde dag geaccepteerd wordt. We gaan aan de slag. De domeinnaam is goed. Als hij rankt op artikelgroepen is hij ook interessant voor een groothandel.

sneaker accessoires nederland kopen

2. Ballenkanon

Zelf heb ik in mijn jeugd enorm goede herinneringen aan ‘het ballenkanon’, weet je wel, die machine die tennisballen op je afvuurt, van links naar rechts, van voor naar achter, langzaam en snel, ver-moei-end! Ge-wel-dig! Ik had al in september een bod gedaan op de domeinnaam ballenkanon.nl die net als schoenaccessoires.nl ook eigendom was van een domeinnaamspeculant. Dit bod werd toen niet geaccepteerd maar gisteren kwamen we gelukkig wel tot elkaar.
Ik neem aan dat de markt voor ballenmachines klein is. Ik had een aantal jaren geleden een proefballon opgelaten en daar kwamen summier aanvragen op binnen, ik denk 4 per jaar. Met een beetje hulp van een goed getrainde stagiair kan ik dit machientje wel laten ranken (in Google). Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. In het ergste geval heb ik dadelijk een ballenkanon in mijn berging, klaar voor een volgende training. Ook goed.

Ja, 2021 geef ik nog meer aandacht aan eigen projecten én ga ik eindelijk een ideëel project starten. Ik weet alleen nog niet welke en twijfel tussen ‘neemeenglimlach.nl‘ en ‘drinkwaterfoundation.nl‘. Of gewoon allebei. Wat vind jij?

3. Neem een glimlach :)

Via neemeenglimlach.nl wil ik geeltjes tegen kostprijs verdelen over medelanders die de geeltjes opplakken op diverse plaatsen en zo vrolijkheid brengen. Ben je verdrietig? Neem een glimlach :). Ik stel me voor dat je het briefje leest en dan zo’n Inie Minie klein glimlachje afscheurt, je dit in zak of telefoon stopt en het af en toe tegenkomt. Zo klein dat je het juist NIET weggooit. Mooi. Daar wordt ik vrolijk van.

4. Drink water!

Drink Water Foundation is een nog op te richten stichting die tot doel heeft het drinken van water te promoten. Gewoon, water, uit, de, kraan. Dit zou ik willen doen door presentaties te geven op basisscholen, het ontwikkelen en geven van ‘drink water’ lesmateriaal en het opzetten van drink water projecten. Ik heb daarbij hulp nodig van ‘waterdragers‘.
Ik weet dat veel mensen zich veel fitter en dus gelukkiger zouden voelen als ze meer water zouden drinken, dat geldt over alle leeftijden heen. En als de mensen om mij heen gelukkiger zijn dan is dat ook goed voor mij.

5. Serpchecker

Tijdens het schrijven van dit artikel kom ik erachter dat de domeinnaam serpchecker.nl nog vrij is. Niet extreem goed maar goed genoeg. Zodra Serpfox start met een affiliate programma kan het een inie minie geldmachientje worden. Ik zal zien. De 4 euro per jaar kostprijs overleef ik wel. Ik zie je denken, wat is een SERP checker?

NS
Het is, donderdag, 31 december, 10:45, de dag is jong. Ik ga boodschappen doen voor de oliebollen van vanavond.