bruce lee

Bruce Lee

Research your own experience. Absorb what is useful. Reject what is useless. Add what is specifically your own.

Ik herinner mij nog goed de dag dat onze eerste videorecorder in huis kwam. Mijn vader werkte bij Philips dus het was een Betamax. Hij had meteen ook een paar films erbij van een ons onbekende vechtsporter: Bruce Lee. Mijn broertje en ik waren dolenthousiast en onze liefde voor Kung Fu (Jeet Kun Do) was geboren. Een stuk of 7 films hebben wij ‘grijs gedraaid’. Keer op keer op keer; die vette vechtscènes.

Wat hebben wij veel geoefend en ik moet zeggen dat we behoorlijk goed over weg konden met de nunchaku. Dit is wel ten koste gegaan van 10 tallen TL-buizen want helaas, die sfeerlampen :) hingen gewoon te laag. Ik herinner me ook de pijn, de pijn aan mijn vingers en de gekneusde vingertopjes als de zelfgemaakte knuppels niet helemaal lekker in mijn handpalm vielen. Man, wat deed dat een pijn.

Onderzoek je eigen ervaring. Gebruik wat nuttig is. Wijs af wat niets bijdraagt en voeg dat toe wat specifiek bij jou past.

Hieronder een beroemde scène waarbij Bruce naar Rome komt om zijn oom te helpen in een chinees restaurant. Deze introductie vechtscènes zijn erg grappig en een voorbereiding op de grote finale in het Colosseum waarbij hij het opneemt tegen Chuck Norris. Met het einde waren wij niet blij. Norris komt te overlijden en dat was in die tijd behoorlijk heftig. In de actiefilms van nu kun je het aantal dodelijke slachtoffers bijna niet meer in normale getallen uitdrukken.

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.