Ondernemers, Over-Nemers

Zondagochtend: fietstochtje met Leon. Ik vertel hem dat ik vandaag op souplesse, vlak wil fietsen. Dat ik in zijn wiel ga hangen als hij zo nodig weer harder wil. We maken een lange fietstocht zonder klimmetjes vanuit Arnhem via onze oosterburen, door Milsbeek en terug. Net geen 100 km.

Het is heerlijk, onderweg met Leon. Hij fietst altijd zo hard dat je niet meer te praten hoeft – en kunt – en ik in mijn eigen zone kom; de zone van denken en doen. Heerlijk de trappers rond. Leon start vandaag gelukkig rustig. Ik voel me goed. We rijden naast elkaar, samen op.

See the field

Als je samen fietst dan heb je altijd een ‘praatje pot’ aan het begin waarbij je de laatste dagen doorneemt. Daarna ga je langzaam een tandje hoger waarbij je hartslag richting de 130 stijgt. Het ritme van de trappers, mijn benen als zuigers in een motor omhoog en omlaag, mijn adem hoog en stabiel. In mezelf. Trappen. Roeien. Gaan. Ik kom in mijn zone; de plek waar mijn lichaam en geest samenvallen. Vloeiend. Ideeën komen.

Ik denk. Ik denk dat ik blij mag zijn. Ik ben Ondernemer. Onder-Nemer. Ik onderneem. Ik bedenk ineens dat ik eigenlijk ook een Over-Nemer ben. Ik neem over, nadat ik, Godot weet hoe lang, door anderen gestuurd werd en volgestopt met goedbedoelde kennis en inzichten. Maar nu vorm en beschrijf ik mijn eigen ideeën. Ik-onder-vind-zelf. Ondervinden. Onder-Vinden. Over Vinden.

Onder-Nemers, een soort apart. Mensen die vaak van het pad afwijken op zoek naar eigenheid.

NS:
Op de terugreis wordt het zwaar weer. Hoosbuien. Leon sputtert. Ik geniet – en verhoog het tempo.
NNS:
Vandaag heb ik Leon enkele keren gelost en dat terwijl hij bij mij in het wiel hing. Arme jonge :) Hij vraagt wat er met me is. Ik zeg dat ik goed geslapen heb, dat ik muziek hoor. Dat mijn benen goed zijn. Ritmisch, golvend, in beweging. Vet.
NNNS
Ik zal spiegeltjes op mijn stuur monteren voor de volgende keer :) jongen.
NNNNS:
Leon, hoe gaat het nu met je?
NNNNNS:
Van deze opmerkingen krijg ik natuurlijk spijt aanstaande woensdag :)
NNNNNNS:
Bah, ik vergeet het bijna maar, hoe kom jij in jouw zone? Die plek van zijn, waar ideeën vloeien.

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.