Kindjes die vragen

Die worden overgeslagen!

En wie zwijgt, loopt de kans, dat hij het nooit te pakken krijgt!

Als kleine jongen met enorme behoeftes werd ik doodgegooid met de opmerking ‘Kindjes die vragen worden overgeslagen!’ En als je zo’n opmerking maar vaak genoeg hoort dan ga je het uiteindelijk ook nog geloven ook.

Ik denk dat dit ‘foute’ zinnetje veel ondernemers en verkoopmedewerkers belet om echt succesvol te zijn. De angst om te vragen zit er bij vrijwel iedereen in.

V.O.D.O

Maar niets is minder waar. Je moet juist vragen. Vragen om aandacht, vragen om referenties en vragen om ideeën. En natuurlijk moet je ook niet vergeten te ‘Vragen Om De Opdracht’, zoals Remi van der Kuip* mij ooit vertelde. Minstens drie keer, zo leer ik mijn zoontjes maar ‘het mag ook vaker’ vindt Cees Versteeg**.

Mag ik u helpen met vragen? Bel mij dan voor een goed gesprek, bij u aan tafel of tijdens een lekkere wandeling. U kunt mij bereiken via 026 44 30 117 of stel een vraag via dit formulier.

*
Remi heb ik leren kennen als een enthousiaste verkoop binnendienst medewerker bij Exact Software. Inmiddels heeft zijn enthousiasme hem doen uitgroeien tot een gepassioneerde salesmanager bij een handelsorganisatie in promotioneel textiel.

**
Cees Versteeg was mijn collega bij Danka Benelux. Samen verkochten wij kopieersystemen. Toen ik net van de universiteit af kwam schrok ik van de wijze waarop kopieermachines aan de man werden gebracht. Tijdens mijn studie aan de HEAO en de UVA heb ik geleerd dat bedenken en plannen belangrijk is. Bij Danka hebben ze mij laten zien dat uitvoeren voorwaardelijk is.

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.