Tim Coronel pakt fijnstof aan

Tim Coronel pakt fijnstof aan met uitvinding Cirqulair: ‘Geen hoofdpijn meer’. Een grote stofzuiger voor fijnstof. Dat is de Cirqulair in een notendop. Ondernemer Peter van Wees vond ‘m uit en samen met Tim Coronel zet hij ‘m in de markt. ,,Het zwarte snot is weg en er is geen hoofdpijn meer.”

Fijnstof is een verzamelnaam voor allerlei deeltjes die in de lucht aanwezig zijn, zoals roet-, metaal-, zout- en zanddeeltjes. Vooral bij industriegebieden is het aandeel fijnstof in de lucht onnatuurlijk hoog. Dat ondervond ook Peter van Wees van Van Wees Innovations. Nadat hij jaren geleden zijn auto waste en twee dagen later alweer een vieze auto zag – zónder dat hij ermee gereden had – wist hij dat hij wat tegen fijnstof wilde doen.

,,Ik woonde destijds in Heemskerk, dicht bij Tata Steel. Op een gegeven moment had ik door hoe fijnstof zich gedroeg en daardoor kon ik het apparaat maken.”

Dat apparaat is uiteindelijk de Cirqulair geworden. Een doos ter grootte van een airco die fijnstof laat klonteren.

Lees het volledige artikel hier …

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.