Atelier Janssen

Restaureren met de kennis van vroeger…

antiek_restaurateur_specialist_001

Atelier Janssen restaureert en conserveert 17e, 18e en 19e eeuws meubelen. Atelier Janssen is gespecialiseerd in marquetterie en politoerwerk.

Stephan Janssen heeft meer dan 40 jaar ervaring op restauratiegebied. In samenwerking met zijn vakkundig team restaureert hij alles op houtgebied met specialisme en marquetterie en politoerwerk. Dit is mogelijk doordat gewerkt wordt met authentieke materialen. Wat verloren is gegaan aan een meubel, wordt aangevuld met materiaal uit dezelfde periode, structuur en kleur.

Door onze kennis en expertise worden wij gevraagd meubelen te taxeren en te beoordelen op authenticiteit. Dit vakmanschap maakt het mogelijk te werken voor verschillende Nederlandse paleizen en musea, de Rijksgebouwendienst, antiquairs en particuliere klanten.

Het atelier in Lent – bij Nijmegen – biedt naast verschillende restauratieruimtes ook een toonzaal waarin de antieke meubelen te bezichtigen en te koop zijn.

Stephan Janssen is lid van Restauratoren Nederland.

Over Remo Natali

Ik ontwikkel ondernemingen en sta voor publiek dat applaudisseert en vraagt om meer! Dat is toch wat jij wilt? Ik vind het geweldig om met anderen te spreken over ‘wat er leeft’. Ik doe dit het liefst tijdens een lekkere wandeling of bij een sportieve activiteit. Dan komt meestal, op een heel ongedwongen manier, een goed gesprek tot stand, en leren wij elkaar kennen.